HACCP

СИСТЕМА  НАССР

СТАНДАРТИ НАССР

НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА

з питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

1. Закон України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” №771

2. Закон України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукті тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” №2042

3. Закон України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів” №2639-VIII від 06.12.2018р.

4. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) №590 від 01.10.2012р.

5. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР” №446 від 08.08.2019 р.

6. Постанова КМУ від 31.10.2018р. №896 “Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів”

7. Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17 листопада 2020 № 2347 «Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»

8. Наказ МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 “Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти”

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ

  1. Загальні вимоги до організації харчування дітей в закладах освіти
  2. Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти
  3. Вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин